Príprava 4 porcií vám zaberie 15 minút.
Suroviny:
4 tortily (pšeničné alebo celozrnné)
tatárska omáčka alebo majonéza
200 g ľadového šalátu
200 g nakrájaného pečeného kuraťa alebo morky
50 g nakrájaných paradajek
50 g nakrájaných uhoriek
hrsť mozarely alebo strúhaného chedaru
chilli omáčka Sriracha
hrsť čerstvej bazalky
Postup:
Tortily natrieme majonézou alebo tatárskou omáčkou a poukladáme na ne celé listy ľadového šalátu. Na to poukladáme kúsky mäska, ďalej uhorky, paradajky a všetko posypeme syrom. Navrch jemne pokvapkáme chilli omáčkou a posypeme bazalkou. Tortily balíme tak, že zahneme oba konce dovnútra, aby sa zmes pri jedení nevytláčala von. Celé zrolované tortily necháme vo fólii alebo v alobale chvíľu v chladničke a servírujeme prerezané na polovicu. Dobrú chuť s yedlom!
Rada na záver: Tortily môžete plniť aj inou zeleninou, poprípade skúsiť akékoľvek mäsko, ktoré vám ostane z nedeľného obeda.