Zákerácka ryža Pre zeleninových hejterov

Ryza opekana s baby karotkou, hraskom a kukuricou posypana parmezanom na bielom tanieri.

Príprava ľubovoľných porcií vám zaberie 10 minút.

Suroviny:

uvarená ryža
orech masla
kurkuma
himalájska soľ
hrsť mrazenej babykarotky
hrsť mrazeného sladkého hrášku
hrsť mrazenej kukurice
hrsť parenej brokolice
strúhaný parmezán

Postup: 

Vo veľkom voku si rozpustíme na miernom ohni maslo. Pridáme babykarotku, hrášok a kukuricu a restujeme kým nie je všetka zelenina mäkká až chrumkavá (každý si zvolí ako mu vyhovuje). Potom pridáme ryžu a ďalej restujeme tak, aby sa ryža len ohriala, ale nevyschla. Posolíme, porášime štipkou kurkumy a tesne pred koncom pridáme drobné ružičky parenej brokolice.
Podávame posypané parmezánom. Dobrú chuť s yedlom!

Rada na záver: Táto super zákerácka ryža je vhodná aj s pareným karfiolom a pre väčších odvážlivcov dokonca aj s pečeným ružičkovým kelom alebo kapustou.

Male ruzicky brokolice na bielom podklade.

Tiež by sa vám mohlo páčiť:

Hore